انواع چکش در صنعت

انواع چکش

انواع چکش های مورد استفاده در صنعت را بشناسیم

چکش ابزار کاربردی برای ضربه زدن می باشد. حال این ضربه می تواند به یک میخ کوچک باشد یا یک قسمت از قطعه بزرگ صنعتی و… قطعا تمامی این ضربه ها را با یک نوع از چکش نمی توان وارد کرد. چرا که هر یک از آن ها نیاز به فشار مشخصی دارند که ممکن است کم یا زیاد باشد. به همین خاطر انواع چکش ها وجود دارد که از نظر سری چکش و همچنین دسته آن با هم فرق می کنند. این چکش ها به صورت دستی مورد استفاده قرار می گیرند. اما مدل های برقی آن هم وجود دارد که کار را برایتان ساده تر می کنند و در صنعت و پروژه های سنگین قابل استفاده هستند.

چکش از چه اجزائی ساخته شده است؟

این ابزار دستی ساده، از دو بخش مضربه و دسته ساخته میشود. این وسیله برای جا انداختن قطعات، ضربه و شکستن آن ها استفاده میشود. وزن اصلی این وسیله در بخش مضربه آن است. طبقه بندی چکش هم برحسب وزن و طول آن انجام میشود. مضربه هایی که برای چکش ها استفاده میشود برابر است با:

• 200 الی 600 گرم ( طول دسته آن هم برابر با 30 الی 33 سانتی متر است)

• 500 تا 800 گرم ( طول دسته آن هم برابر با 30 الی 45 سانتی متر است)

بخش سری این ابزار از فولاد کربنی مقاوم ساخته شده است که کاملا حرارت دیده و استحکام کافی برای هر نوع ضربه ای به هر نوع قطعه ای را دارد. البته برخی از نوع های آن از جنس آلیاژ های دیگری همچون چدن، برنج و… می باشد.

انواع چکش کدامند؟

با پیشرفت تولید ابزارالات در صنایع گوناگون، تنوع این وسیله بسیار بیشتر شده است. برخی از پر استفاده ترین و محبوب ترین آن شامل موارد زیر می باشد. چکش پونز مبلمان برای ساخت لوازم خانگی در مبل سازی به منظور سفا کردن پارچه و رویه مبل به واسطه میخ های کوچک از این چکش استفاده میشود. البته در حال حاظر منگنه توانسته است جای آن را بگیرد اما هنوز هم کاربرد خود را حفظ کرده است و در کفاشی و … هم مورد استفاده قرار می گیرد.

چکش میخ کش و درآوردن میخ ها

به این مدل، چکش دوشاخه هم گفته میشود که در مصارف خانگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر کوبیدن میخ، به واسطه بخش دوشاخه آن می توانید میخ کوبیده شده را از سطح جدا کنید. نمونه های استاندارد آن وزنی بین 450 تا 700 گرم دارند.

سر گرد و طراحی متفاوت

بخش سری این افزار به صورت گرد و دایره ای طراحی شده است. به منظور بستن پرچ و همچنین شکل دادن و خم کردن فلز به کار گرفته میشود. دسته آن در دو جنس فلزی و چوبی می باشد. اما سری آن تنها از جنس فولاد آلیاژی و فولاد کربنی است.

سر صاف و نوک قلمی

برخلاف نمونه قبلی، این وسیله نوک قلمی داردکه به صورت عمودی و موازی با دسته قرار می گیرد. کارایی آن برای شکل دادن به فلز است. دسته آن هم معمولا از چوب زبان گنجشک که در اصطلاح به آن اش می گویند ساخته میشود.

پتک و قدرت شگفت انگیز

بله پتک ها هم جز دسته بندی چکش ها قرار دارند. وزن بالا و حدودی 6 کیلوگرم دارد و می تواند فشار زیادی اعمال کند. برای مصارف سنگین کاربرد دارد و به منظورایجاد کردن نیروی گشتاور مناسبف دسته طولانی تری دارد. در زمان استفاده باید دو دستی از آن استفاده کنید و همچنین همانند تبر ضربه بزنید.

پتک دو سر تخت و صاف

پتک دو سر یا چکش پتکی، اغلب در بنایی استفاده میشود. اصلی ترین کارایی آن تخریب است. وزنی بین 900 تا 130 کیلوگرم دارد و دسته آن بسیار ضخیم بوده و در دو نوع چوبی و فلزی است که جهت راحتی کاربران روکش پلاستیکی هم دارد.

کوبه نجاری با چوب راش یکی دیگر از انواع چکش های کاربردی

راش از سری چوب های مقاوم است که از آن یک چکش ساخته میشود و کوبه نام دارد. از این وسیله جهت کوبیدن اتصالات چوبی استفاده میشود. زمانی که قطعه شما ظریف است و ضربه زدن با فلز باعث صدمه رسیدن به آن میشود، می توانید از این وسیله استفاده کنید.

انواع چکش برقی و سرعت خارق العاده آنها

نوع دیگری از چکش ها که استفاده از آن امروزه بسیار رواج یافته است، مدل برقی است. همانطور که مشخص است برای استفاده از آن نیاز به نیروی انسانی نیست و با انرژی برق نیروی مورد نیاز خود را تامین می کند. برای مصارف فوق سنگین استفاده میشود. البته این چکش خود دارای نوع های دیگری است که با سوخت یا حتی بخار کار می کنند. هر یک از آن ها هم توان های مختلفی دارند.

سایر چکش های پر استفاده

موارد فوق تنها بخشی از چکش ها هستند. برخی از دیگر نمونه های آن عبارتند از:

– چکش دیوار خشک

– زمین شناسی

– چکش نجاری

– چکش بزرگ

– و …

در زمان خرید این محصول به چه نکاتی توجه کنیم؟

واضح است که باید انتخاب خود را متناسب با نیازتان انجام دهید. چکش را برای چه کاری می خواهید؟ پاسخ به این سوالی می تواند شما را به مدل مورد نیازتان برساند. البته علاوه بر این باید به نکات دیگری هم توجه داشته باشید که عبارتند از:

1- چکش باید سری مقاوم داشته باشد و از درجه سختی بالایی برخوردار باشد.

2- چکش به صورت منسجم و یک تکه باشد. یعنی نباید بخش های مختلف آن از یکدیگر جدا شود و یا شل باشد.

3- دسته محکمی داشته باشد که در دست لیز نخورد.

4- چکش وزن و ابعاد استاندارد داشته باشد.

5- از قیمت مناسبی برخوردار باشد.

6- دارای ضمانت باشد. تضمین کالا علی الخصوص برای مدل های برقی جز الزامات محسوب میشود. چرا که با وجود آن در صورت بروز هر مشکل می توانید برای تعویض یا تعمیر آن اقدام کنید.

با شناخت انواع چکش می توانید بهترین نوع را برای خود تهیه کنید. خرید اینترنتی ان هم سبب میشود تا قیمت ارزان تری داشته باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.