ابزارالات گچکاری و گچبری

ابزارالات گچکاری و گچبری

ابزارالات گچکاری و گچبری را بشناسیم

گچکاری یکی از فعالیت های رایجی است که به سقف خانه شما زیبایی می بخشد. در گچکاری با استفاده از ابزار های حرفه ای و خاص یک سری الگوهای زیبا جهت تزئین سقف ها، دیوار ها، ستون و … ایجاد می کنند. این ابزار ها انواع گوناگونی دارند که بسته به مهارت و توانایی گچکار انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند. اگر نحوه استفاده صحیح از ابزارالات گچکاری و گچبری را بلد باشید، می توانید آثاری جذاب و ایده ال خلق کنید البته قبل از آن باید این ابزار ها را بشناسید.

مهم ترین ابزار الات گچکاری و گچبری کدامند؟

ابزار های بسیار زیادی در حرفه گچکاری و گچبری به کار گرفته می شوند که شناخته شده ترین و البته مهم ترین آن ها عبارتند از:

قاشقی:

از این ابزار که به آن قلم بوم گیر نیز گفته می شود، در مدل های مختلف گچ کاری استفاده می شود. لبه های گرد و قاشقی آن باعث شده تا به این نام شهرت یابد. همچنین با استفاده از قاشقی می توانید لبه های گرد و قاشقی را روی گچ دیوار ها ایجاد نمایید، کار با آن بسیار ساده و در عین حال نیاز به مهارت دارد.

ابزار گچکاری

بومخوار:

این وسیله که اسم بسیار خاص و ترسناکی هم دارد از جنس فلز ساخته شده و از نظر ظاهری نیز بسیار ظریف می باشد. کاربرد آن برای هموار ساختن زمینه گچ بری است. نوک موربی که برای آن طراحی شده برای هموار کردن سطوح بسیار کاربردی است. علاوه بر موارد ذکر شده از بومخوار به منظور کنده کاری، حکاکی و پرداخت اثر هم می توان استفاده نمود. این ابزار برای مرمت گچ بری ها نیز لازم است.

دمبر:

دمبر از دیگر ابزارالات گچکاری و گچبری است که باعث می شود یک اثر هنری جذاب و منحصر به فرد داشته باشید. جنس آن از فلز بوده و ظاهری شبیه به چاقو دارد. البته تمامی قسمت های دمبر تیز نمی باشد و تنها بخش سری آن حالتی تیز و برنده دارد که به کاربر کمک می کند تا بتواند گچ را برش داده و به آن روحی جدید ببخشد.

وردنگی:

این ابزار جهت خط کشی نمودن بخش هایی که گرته شده اند استفاده می شود. برای سوزنی کردن کار و همچنین چرمه کردن نیز می توان از وردنگی استفاده کرد، البته به منظور برش هم قابل استفاده است. می توان این ابزار را اصل اصلی گچکاری دانست.

کاردک:

همه شما با این وسیله آشنایی دارید و جز دم دستی ترین وسیله ها برای پاکسازی است. علاوه بر مصارف خانگی و دیگر مصارف صنعتی که دارد به کار گیری کاردک باعث می شود که کار گچکاری شما بسیار تمیز و بی نقص باشد. برای پرداخت کردن در مرحله نهایی از آن استفاده می شود، علاوه بر این برای تمیز کردن دیگر ابزارالات گچکاری و گچ بری قابل استفاده است.

گچبری سقف

ماله:

اگر یک گچکار ساده هستید و تنها می خواهید یک دیوار را به صورت ساده گچ کاری کنید قطعا به این وسیله نیاز خواهید داشت. ماله را می توان جز ابزار های اصلی این حرفه دانست. عموما به شکل مستطیل طراحی می شود که سطحی فلزی و دستگیره ای چوبی دارد. وزن آن مناسب بوده و در حین کار دست شما را اذیت نمی کند. سطح فلزی ماله نباید زیاد برنده باشد. برای لکه گیری کار و پرداخت هم نیاز به ماله مخصوص دارید.

استانبولی:

مگر می شود کسی این وسیله را نشناسد؟ استانبلی مولف این حرفه است و همه و یا حتی بسیاری از ما عمل گچکاری را با آن می شناسیم. هر نوع عمل گچ کاری که داشته باشید در هر وسعتی هم که باشد، در نهایت شما به یک استانبولی نیاز خواهید داشت. از استانبولی به منظور آماده سازی گچ و به عمل آمدن آن استفاده می شود. بعد از پایان کار باید آن را به خوبی بشویید و تمیز کنید.

نقالی:

این وسیله جدید که چندان آشنا هم نیست تاثیر زیادی بر روی کیفیت کار گچکار دارد. به منظور زیر و رو نمودن کار های گچبری و همچنین ساخت و ساز از آن استفاده می شود. برای ترمیم طرح های گچ بری، حالت دهی و … نیز کارایی دارد.

دم بر:

از سری دیگر ابزارالات گچکاری و گچبری است که ظاهری بسیار شبیه به چاقو دارد با این تفاوت که سری آن کمی خمیده می باشد. برای هر کار برش، حکاکی، زینت بخشیدن به گچ و … از دم بر استفاده می شود. دسته آن از جنس چوب بوده و وزن بسیار سبک و مناسبی دارد.

پرگار:

شاید فکر کنید که این وسیله تنها در موارد مهندسی و نقشه کشی کارایی دارد اما باید بگویم که سخت در اشتباه هستید. برای اینکه طرح شما ظاهری زیبا و جذاب و همچنین تقارن داشته باشد نیاز به پرگار دارید تا بتوانید بخش های مختلف را با استفاده از آن اندازه گیری کنید. استفاده از پرگار باعث می شود که دقیق تر کار بکنید.

ابزار گچبری

الک:

منظور از این الک، آن الکی که در اشپزخانه به کار گرفته می شود، نیست. هر چند هر دو آن ها به یک منظور استفاده می شود. اما الک گچکاری بزرگتر و با دانه های درشت تری است. به کار گیری از الک باعث می شود تا در سبک های مختلفی از گچکاری فعالیت نمایید. این ابزار برای زیر سازی سطوح لازم است. با استفاده از آن گچ الک شده و این امر باعث می شود تا دانه های گچ ریز تر شود و برای طرح های ظریف و حساس مناسب تر باشد.

گونیا:

همانطور که از نامش پیدا است از گونیا در گچبری و گچکاری برای اندازه گیری دقیق تر استفاده می شود. با استفاده از آن می توانید زاوایای دیوار ها را به صورت دقیق و در زاویه 90 درجه ایجاد نمایید.

گلویی:

از این وسیله صرفا جهت تزئینات داخلی استفاده می شود. زمانی که می خواهید برای حاشیه سقف ها طرح بزنید و … به آن نیاز خواهید داشت. جنس گلویی نیز اغلب از پلی یورتان است.

دیگر ابزارالات گچکاری و گچبری کدامند؟

دیگر ابزار های پر کاربرد در این حرفه عبارتند از: کشوزنی، قالبی، ابزار محدب، ابزار نیم گرد، تاج، کاو مسطح و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.