آشنایی با انواع گیره صنعتی
انواع گیره صنعتی
گیره یکی از پرکاربردترین ابزارها در حوزه صنعت بوده و مدل های مختلفی دارد، فرقی نمی کند یک کارگاه کوچک یا بزرگ داشته باشید، در هر صورت با آن نیاز خواهید داشت. در ادامه انواع گیره صنعتی را به شما معرفی می کنیم تا قبل از خرید به خوبی با آن ها آشنا شده و بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
چرا به گیره نیاز داریم؟
قبل از اینکه به سراغ شناخت انواع گیره صنعتی برویم، باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا به گیره نیاز داریم و کاربرد آن چیست؟ بگذارید در یک کلام برایتان خلاصه کنم، گیره ها همچون دستیار شما هستند. شما اگر برای انجام فعالیت خود به یک دستیار نیاز دارید که قطعه را برایتان نگه داشته و حمل کند، گیره ها نقش همین دستیار را بر عهده داشته و موارد ذکر شده را انجام می دهند. برخی از قطعه ها به دلایل شکل هندسی که دارند صاف روی میز کار نمی ایستند. حرکت آن روی سطح باعث می شود که عملیات و تغییرات لازم به خوبی و با دقت بالا روی آن اعمال نشود.
شما می توانید با داشتن انواع گیره صنعتی قطعه را در محل مد نظرتان به صورت ثابت نگه دارید و عملیات را روی آن اجرا کرده و در نهایت از گیره آزاد کنید. با یکبار هزینه برای همیشه خودتان را از لرزش ها و تکان های بیجای قطعه کارها خلاص کرده و امنیت را برای خودتان فراهم کنید. چرا که در صورت حرکت قطعه ممکن است از میز کار به زمین افتاده و روی پا شما سقوط کند و یا خسارت های مالی دیگری برایتان وارد کند. با داشتن یک گیره صنعتی مناسب دیگر نگرانی از این بابت نخواهید داشت.
مهم ترین ویژگی انواع گیره صنعتی
انواع گیره صنعتی ویژگی های متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. اما در صورت کلی یک گیره مناسب باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:
- بدنه ای محکم داشته باشد.
- مقاوم باشد.
- ضربه و فشار آسیبی به قطعه وارد نکند.
- به راحتی باز و بسته شود.
- ابعاد مناسبی داشته باشد.
انواع گیره صنعتی کدامند؟
گیره ها در حالت کلی به نوع رومیزی و ایستاده تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها نیز انواع گوناگونی دارند.
گیره رومیزی
گیره رومیزی که پرکاربردترین مدل ها نیز است با نام گیره موازی شناخته می شود. برخی نمونه های آن دارای سندان نیز می باشد. می توانید آن ها را با پیچ و مهره بر روی میز کار و یا هر سطح دیگری که روی آن فعالیت خود را انجام می دهید، متصل کنید. این مدل به صورت ثابت روی سطح قرار گرفته و می توانید قطعات خود را روی آن وصل کنید. دلیل شناخته شدن این گیره به نام گیره موازی وجود فک های آن است که به صورت موازی قرار گرفته اند. این فک ها به صورت آج دار هستند تا قطعه کار روی آن سر نخورد. با چرخاندن دسته فک ها از هم جدا می شوند و می توانید قطعه را بین فک ها قرار دهید و برای برداشتن قطعه نیز برعکس آن را انجام دهید. البته یکی از فک ها به صورت ثابت می باشد. این مدل بسیار مستحکم می باشد اما باید از برخورد چکش با آن و ضربه های احتمالی دیگر به دور باشد تا دوام و کیفیت خود را حفظ نماید.
نکته مهم: از محکم بسته شدن قطعه روی گیره مطمئن شوید و همچنین در زمان باز کردن گیره قطعه را با دست محکم نگه دارید تا سقوط نکند.
انواع گیره رومیزی
گیره رومیزی خود در دو نوع وجود دارد که عبارتند از:
- مدل هایی که صرفا برای کارگاه ها کاربرد داشته و برای قطعه های فلزی قابل استفاده است. این مدل به صورت ثابت روی میز وصل می شود.
- مدل دیگر که به آن ها فک لوله گیر اضافه شده است قابلیت نگه داشتن انواع لوله ها را نیز دارند. می توانید به صورت ثابت آن ها را روی میز نصب کنید. بسیار مطمئن و مستحکم تر نیز می باشند.
گیره آهنگری
نوع دیگری از گیره ها نیز وجود دارد که می توانند فشار و ضربه های زیادی را تحمل کنند. به خاطر همین برای کار های سنگینی همچون آهنگری کارایی داشته و به این اسم شناخته شده اند. گیره آهنگری نیز خود نمونه ای گیره های رومیزی است. روکش آن ها از جنس فولاد مقاوم می باشد. می توانید روی میز نصب کرده و یا به دیوار متصل کنید. حرکت فک های آن به صورت شعاعی انجام می شود. و در نهایت به صورت موازی از یکدیگر هستند. فک های این مدل را می توانید در بازه 100 الی 200 میلی متر باز نمایید. این گیره از اجزا زیر تشکیل شده است:
- بدنه
- دسته
- فک متحرک و فک ثابت
- سندان
- پیچ
گیره ایستاده
مدل دیگری از انواع گیره صنعتی است که آن را به سطح مشخصی وصل نمی کنند. دارای پایه بلند و با قابلیت تنظیم ارتفاع هستند که می توانید برحسب نیاز خود آن را کوتاه و یا بلند کنید. روی زمین قرار گرفته و می توانید به راحتی قطعه کار مد نظر را روی آن سوار و محکم کنید. این مدل از گیره ها بیشتر در صنعت خودرو سازی کارایی داشته و می توانند وزن های مختلفی را تحمل کنند. بسیار مقاوم بوده و دارای قفل اطمینان است تا ایمنی آن را بیشتر کند.
سایر انواع گیره ها
از دیگر نمونه ها که در صنعت استفاده می شوند می توان به مدل های صحرایی، پیچ دستی، پیچی، زاویه ای، تسمه ای، G شکل، F شکل، ضامن دار و … اشاره داشت. هر یک از آن ها کاربردها و مولفه های شناختی مخصوص خود را دارند که باعث شده از نظر قیمت نیز با یکدیگر متفاوت باشند. البته قیمت آن ها بسته به برند تولید کننده نیز با یکدیگر فرق دارد.