آشنایی با انواع کلمپ

انواع کلمپ

آشنایی با انواع کلمپ

در مشاغل صنعتی از ابزارهای گوناگونی مانند انواع کلمپ به منظور رعایت ایمنی و همچنین افزایش سرعت عمل استفاده می شود. امروزه انواع کلمپ با ویژگی های مختلفی تولید و روانه بازار شده که همه آن ها یک هدف واحد را دنبال می کنند  اما از نظر ساختار و شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند، همین امر باعث شده تا از آن ها در حرفه های مختلفی همچون نجاری، آهنگری، برشکاری، جوشکاری استفاده شود.

کاربرد انواع کلمپ

کلمپ یک ابزار نگهدارنده است که از آن برای محکم و ثابت نگه داشتن قطعه ها استفاده می شود. با استفاده از آن می توانید قطعه ها را با یکدیگر چفت کرده و در صورت نیاز جا به جا کنید. اصلی ترین کاربرد کلمپ در صنعت است اما در صورت نیاز می توان از آن در هر شغلی استفاده کرد.

کلمپ چیست

انتخاب کلمپ مناسب

کلمپ ها انواع متنوعی دارند که اگر اطلاعات کافی در ارتباط با آن ها را نداشته باشید، در زمان خرید کار برایتان دشوار خواهد شد. به همین خاطر باید در ابتدا انواع کلمپ را بشناسید سپس با در نظر داشتن ویژگی محصول و نیاز خودتان بهترین گزینه را انتخاب کرده و خریداری نمایید. علاوه بر نوع باید به برند تولید کننده آن نیز توجه کرده و محصولی را خریداری کنید که کیفیت بالا و قیمت مناسبی داشته باشد.

انواع کلمپ ها کدامند؟

این محصولات از نظر ابعاد، توان و قدرت، دارای انواع گوناگونی هستند. البته این تفاوت ها باعث شده که از نظر طراحی ظاهری نیز با یکدیگر فرق داشته باشند. در صورت کلی کلمپ ها را می توان به چهار دسته تقسیم کرد که عبارتند از:

  • مدل فشاری
  • مدل کششی
  • مدل دسته عمودی
  • مدل دسته افقی

کلمپ فشاری

این مدل به منظور نگه داشتن قطعه برای سوراخکاری کردن و برش زدن استفاده شده و با نام کلمپ فشاری افقی نیز شناخته می شود. از مهم ترین ویژگی های آن می توان به وزن مناسب و ظرفیت بالایش اشاره کرد. استفاده از این ابزار باعث می شود که خطا در هنگام برش دادن به حداقل رسیده و همچنین قطعه در زمان برش و سوراخ کردن دچار زاویه نشود. اگر می خواهید کار خود را دقیق و با کیفیت بالا عرضه کنید این وسیله همان چیزی است که به آن نیاز خواهید داشت.

فروش انواع کلمپ

کلمپ کششی

این مدل کارکردی همچون اهرم دارد که با قدرت بالای خود می تواند برای جا به جا نمودن قطعه های متنوع مناسب باشد. می توانید قطعاتی با وزن های بالا را به راحتی با استفاده از آن نگهداری کرده و حمل کنید. مدل کششی از نظر ظرفیت و وزنی که تحمل می کند خود انواع گوناگونی داشته که بزرگترین آن قادر به جا به جایی و نگهداری وزنی برابر با 500 کیلوگرم می باشد. انتخاب آن بستگی به وزن قطعه کار شما دارد. طبیعی است که هرچه قدرتش بیشتر باشد قیمت فروش بیشتری هم دارد.

کلمپ دسته عمودی

نوعی دیگری از انواع کلمپ ها می باشد که همانطور که از نامش مشخص است دسته ای به شکل عمود و با زاویه نود درجه دارد. دلیل نام گذاری آن به این اسم نیز همان طراحی ظاهری ابزار است. از این محصول در دستگاه هایی همانند دور کن، شابلون های سوراخکاری و فارسی بر استفاده می شود. باعث می شود که یک برش بدون خطا را در کار خود داشته باشید. سوراخکاری با آن نیز روی پانل ها به صورت صحیح انجام می شود. این کلمپ ها وزن کمی داشته و به همین خاطر استفاده از آن ها راحت تر است و از طرفی ظرفیت بالایی نیز دارد که باعث شده تا بسیار کارامد تر باشند.

کلمپ دسته افقی

اخرین مدل از انواع کلمپ ها نمونه دسته افقی است که آن را می توان مدل مقابل دسته عمودی در نظر گرفت. این کلمپ نیز قابلیت اتصال با دستگاه هایی همچون شابلون های سوراخکاری، فارسی بر و دورکن را دارد. اهرم آن به صورت افقی بوده و تعداد بالایی دارد که باعث شده قدرت زیادی داشته باشد. می توانید فشار زیادی با آن روی قطعه اعمال نمایید. قدرت بالای آن باعث نمی شود که این ابزار سنگین باشد بلکه وزن سبکی داشته و به راحتی قابل استفاده است. از این رو در حین کار نیاز به نیروی زیادی از سمت مصرف کننده ندارد و با کم ترین فشار و نیرو می توانید از آن استفاده کنید.

قیمت و خرید کلمپ

کلمپ ثابت یا متحرک؟

کلمپ ها از نظر نحوه استفاده و قرارگیری در کارگاه نیز به دو نوع تقسیم می شوند که عبارتند از:

کلمپ ثابت: این کلمپ ها که بسیار مستحکم هستند از ساختار ساده ای برخوردار بوده و دارای مفصل های مختلفی هستند که می توانید آن را برای کاربرد های گوناگونی مورد استفاده قرار دهید. این کلمپ ها به صورت ثابت روی میز کار قرار داده می شوند. می توانید برای اطمینان از پیچ و یا جوشکاری نیز استفاده نمایید تا به صورت محکم سر جای خود قرار بگیرد.

کلمپ متحرک: این دسته از کلمپ ها که در بالا نیز با انواع آن آشنا شدیم، به صورت متحرک بوده و قابلیت جا به جایی دارد. کاربران می توانند برای هر مصرفی در هر محیط و فضایی آن ها را جا به جا کنند.

نکاتی مهم در استفاده از انواع کلمپ ها

کار با این دستگاه های کوچک بسیار ساده است اما باید یک سری نکات را بدانید:

  • دستگیره انواع کلمپ ها دارای پوشش پلاستیکی است که نباید آن را جدا کنید. این پوشش به منظور پیشگیری از لیز خوردن دسته و همچنین اذیت نشدن دست کاربرد طراحی شده است.
  • از محکم وصل شدن کلمپ ثابت مطمئن شوید.
  • اهرم های کلمپ را روی قطعه به صورت محکم وصل نمایید.
  • تا زمانی که قطعه کار را روی سطح قرار نداده اید، کلمپ را باز نکنید.
  • در حین کار با آن استفاده از دستکش ایمنی و کفش ایمنی را فراموش نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.